0

Helende oefening voor jou en Moeder Aarde maart 2024

Helende oefening voor jou en Moeder Aarde (en de rest van het Universum)

Deze oefening stelt je in staat om zware energieën, die je met je meedraagt maar die geen functie meer hebben, aan de Aarde af te geven. Moeder Aarde neemt met plezier deze afval-energieën op. Zij verwelkomt onze zware energieën en transformeert ze naar schone, lichte energie die wij vervolgens weer kunnen opnemen. Dit proces werkt op metafysisch niveau net zoals mest van grazende dieren in de fysieke wereld, waarmee de Aarde nieuw voedsel voor diezelfde dieren kan produceren. Beide soorten afval-energieën zijn cruciaal voor vernieuwing en groei op hun respectievelijke niveaus. Op beide niveaus is er sprake van een natuurlijke en noodzakelijke kringloop.

Behalve onze individuele afval-energie kunnen we ook het collectieve energetische afval van de mensheid als geheel “composteren”. Daarvoor hoeven we alleen de “stofzuiger” maar wat verder naar buiten te steken. Het is echter essentieel om éérst ons eigen energetische afval op te leren ruimen, zodat we een zo schoon en effectief mogelijk kanaal worden. “Verbeter de wereld, begin bij jezelf”.

Deel één: Verbinding maken en energie uitwisselen met Moeder Aarde.

Het proces van verbinden en helen van jezelf en Moeder Aarde kan worden verdeeld in 4 fasen of stappen. Het proces wordt gestuurd door je in- en uitademing en door visualisatie. Vind je eigen, gemakkelijke ritme en neem de volgende stap pas wanneer je voelt dat je er klaar voor bent. Hieronder worden eerst worden de stappen samengevat, daarna in meer detail beschreven.

Samenvatting

Stap 1. (Her)ontdekken, verkennen en verstevigen van je wortels (en je aura).
Stap 2. Inademen vanuit je aura, om de afval-energieën uit je lichaam en aura te verzamelen en die

zware energieën aan te bieden aan Moeder Aarde door ze via je wortels uit te ademen. Gaia zal jouw energetische afval, dat voor haar de zuiverste energetische mest is, met grote vreugde in ontvangst nemen.

Stap 3. Adem de dankbare en liefdevolle energie van Moeder Aarde in (via je wortels) en adem deze helende energie uit (via je chakra’s) in je aura.

Stap 4. Een staat van volledige uitwisseling van energie met Moeder Aarde, waarin jullie beiden zullen baden, genieten en helen.

De stappen in detail

Stap 1. (Her)ontdekken, verkennen en verstevigen van je wortels (en je aura).

 1. Zoek een plek waar je niet gestoord wordt. Bij voorkeur in stilte (eventuele muziek moet zacht, meditatief en echt op de achtergrond zijn). Ga zitten op een stoel met een hoge rug, rechtop maar ontspannen. Zet je voeten plat op de grond, 10-20 cm uit elkaar. In geval van korte benen, een hoge stoel of beide: gebruik een kussen of een voetensteun om je voeten stevig neer te kunnen zetten.
 2. Pas je positie aan tot je comfortabel zit. Leg je handen op je benen, met de handpalmen naar boven en de ellebogen ontspannen. Sluit je ogen en concentreer je op je rustige ademhaling. In,

pauze, uit, pauze, in, pauze, uit. Als je moeite hebt om je te concentreren en/of rustig te ademen, leg dan even een hand op je buik en voel hoe deze rijst en daalt.

 1. Als je comfortabel zit en rustig ademhaalt, concentreer je dan op je voeten.
  Je voeten zijn je verbinding met Moeder Aarde. Kun je ze door je gesloten ogenleden voor je zien? Kun je ze voelen? Beweeg je voeten als je dat wilt. Zijn ze warm of koud? Raak ze even aan als dat nodig is. Voel hoe je voeten stevig op de grond rusten. Denk aan ze, zie voor je hoe ze je door je leven dragen. Hoe ze over de aarde lopen.
 2. Stel je nu voor dat er wortels vanuit je voetzolen in de aarde groeien. Blijf rustig doorademen terwijl je je concentreert op het zien van je eigen wortels. Als je ze niet uit je voeten ziet komen, zoek dan omhoog langs je benen, tot je de plek hebt gevonden waar ze wèl ontspruiten. Dit kan zo hoog zijn als je heupen, of zelfs nog hoger. Uiteindelijk, naarmate je vaker oefent, zullen ze door je lichaam naar beneden groeien, totdat je ze echt onder je voeten kunt voelen en je ze daar ook ziet ontspruiten.
 3. Maak je wortels zoals jij wilt. Dit zijn jouw wortels in Moeder Aarde, je eigen, persoonlijke verbinding. Er kan niets mis mee zijn. Dik, dun, lang, kort, breed, diep, groot, klein, vorm, kleuren: kijk hoe je ze ontwikkelt, hoe ze groeien. Maak ze voor jezelf zo zichtbaar mogelijk. Voel hoe de aarde je wortels omarmt, verwelkomt. Laat je wortels zo breed en zo diep groeien als ze kunnen en geniet van de verbinding.

Stap 2. Inademen vanuit je aura, om de afval-energieën uit je lichaam en aura te verzamelen en die zware energieën aan te bieden aan Moeder Aarde door ze via je wortels uit te ademen.

 1. Met je wortels stevig in de grond concentreer je je weer op je ademhaling. Adem zo diep mogelijk uit in je wortels. Kijk dan met je gesloten ogen om je heen, je kijkt nu rond in je eigen aura. Denk aan de nutteloze overblijfselen van gedachten en emoties waar je graag vanaf wilt, zoals zorgen over je relatie, een nare herinnering, een situatie op je werk, iets in de familie, hoofdpijn of hartzeer die je met je meedraagt maar die in feite nutteloos is. Zelfs oude zorgen en pijnlijke situaties kunnen er zijn.
 2. Stel je voor hoe deze energetische resten om je heen hangen, als spinnenwebben of stof of wolken of gewoon als kleuren. Je kunt deze resten verzamelen door je adem te gebruiken als een stofzuiger. Stel je voor hoe je de afvalenergieën opzuigt terwijl je inademt. Stel je voor hoe je een keurig hoopje vormt, een bolletje energetisch afval.
 3. Adem het bolletje in en adem het dan door je lichaam uit in je wortels. Voel hoe de zware last vanuit je wortels in de Aarde verdwijnt. Verzamel en adem het volgende bolletje afvalenergie in vanuit je aura en vanuit je lichaam en adem het bolletje uit in je wortels. Als je klaar bent, geen resten meer over hebt, blijf dan rustig zitten en geniet van de schone atmosfeer in en om je heen. Je kunt fysieke sensaties ervaren als prikkelingen, kriebels, warme of koude plekken. Gewoon observeren en genieten.

Stap 3. Adem de dankbare en liefdevolle energie van Moeder Aarde in (via je wortels) en adem deze helende energie uit (via je chakra’s) in je aura.

 1. Wanneer je voelt dat je verder wilt gaan, concentreer je dan weer op je ademhaling en op je wortels. Adem nu in vanuit je wortels en uit langs de binnenkant van je ruggengraat, omhoog. Samen met je ademhaling haal je de energie naar boven die de Aarde je geeft. Misschien voel je het in je voetzolen of zelfs in je benen, voel je het als een prikkeling, warmte, druk, als een geur of een geluid. Misschien voel je het helemaal niet, het maakt niet uit. Stel je voor hoe de energie je wortels, je voeten, je benen vult terwijl je inademt. Met elke ademhaling trek je de energie verder omhoog. De energie vult je bekken, je buik, je hart. Steeds verder omhoog, met elke ademhaling.
 2. Wanneer je voelt dat je tot de rand gevuld bent, stel je dan voor hoe de energie uit de top van je hoofd stroomt en over je heen. Degenen onder jullie die hun chakra’s kennen, kunnen ze als overloopventiel gebruiken. Open ze voorzichtig van onder naar boven en voel hoe de zuiverende energie er doorheen en in je aura stroomt, telkens als je uitademt. Houd ook je wortels in de gaten. Ervaar hoe de energie bij elke inademing omhoog blijft komen. Blijf rustig zitten en geniet van het gevoel. Dit is een geschenk van Moeder Aarde voor jou, vrijelijk en in liefde gegeven.

Stap 4. Een staat van volledige uitwisseling van energie met Moeder Aarde, waarin jullie beiden zullen baden, genieten en helen.

 1. Geniet zo lang als je wilt van je energetische verbinding met de Aarde. Als je je verfrist en energiek voelt, concentreer je dan weer op je wortels en je ademhaling. Bedank Moeder Aarde, stuur haar via je wortels je liefdevolle dank.
 2. Bereid je dan voor om terug te komen. Neem de tijd. Wiebel met je tenen, stamp met je voeten, strek je handen, je armen, je rug. Geeuw, boer, hoest, laat een wind: doe wat nodig is om de spirituele energie in de materiële wereld te verwerken en om jezelf te verzamelen in je lichaam. Open je ogen. Sta voorzichtig op als je daar zin in hebt. Eet en drink iets.

****************************************

Wees je de komende dagen, weken, maanden zo vaak als je kunt bewust van je herontdekte wortels. Terwijl je doucht, naar het toilet gaat, je tanden poetst. In de rij in de supermarkt. Wandelend door het bos. Wachtend op de bus. Een gestaag bewustzijn van je energetische verbinding met Moeder Aarde kost geen extra tijd en heeft sterk reinigende, verzachtende en voedende effecten voor het Leven als geheel, waar jij natuurlijk ook bij hoort. ***************

Probeer deze hele oefening tenminste één keer voor jezelf uit en als het aanslaat (en dat zal het doen, dat kan ik bijna garanderen omdat het net zo natuurlijk en heilzaam is als ademen), kopieer en deel deze informatie dan breed en ver. Vertalingen in het Engels, Duits en Zweeds zijn op z’n laatst vanaf 30 maart 2024 beschikbaar op https://substack.com/@saskiaeva. Als je zelf een vertaling in een andere taal maakt, plaats die daar dan alsjeblieft ergens in een commentaar, dan neem ik ‘m op in de verzameling.

Reacties (3)

 1. Wat mooi Anniek, dat is een hel lange tekst. ga er mee proberen te verwerken. Lieve groet doet je goed

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *